Feyzul Furkan Reviews

Feyzul Furkan Reviews

Published by

About: Feyzü'l Furkan Kur'ân-ı Kerîm ve Açıklamalı Meali * Hasan Tahsin
Feyizli'nin sade, kolay anlaşılır, akıcı Meal üslubu. * Mehmet
Özçay'ın nefis hat çalışması.


About Feyzul Furkan


- Allah katında kabul olunan İslam dini ve içeriği (3/19) şirki hayata, imana ve ibadete karıştıranlar (1/4, 12/106…), tagutlar (2/256) münafıklık ve kâfir / kâfirlik, zulüm, fesat gibi terimlerin içeriği ve açıklanması; Nikahın sahih olmasında açıklamalar (4/24) talak (boşanma) ve çeşitleri (2/226-232…); Ulu’l-emr’in açıklanması, hevasını ilah edinenler ve takva gibi günlük hayatta ihtiyaç duyulan birçok konunun açıklamaları âyetlerin altında verilmiştir.

- Bu mealde ayetlerdeki mânânın açıklığa kavuşması için, yer yer sebeb-i nüzûlüne (iniş sebebine), ihtiva ettiği mesaja ve delâlet ettiği mânâya uygun gerekli fıkhî, itikâdi, tarihî ve sosyolojik açıklamalar yapılarak birçok parantezsiz / çıplak meâllerin doğuracağı büyük tehlike önlenmiş, böylece ayet ve açıklamalarını her seviyedeki insan rahatlıkla anlaması ve anlatması sağlanmıştır.

- Âyetlere, kelimelerin âyet içindeki anlamına göre, Türkçe karşılığı verilmiş olup, kelimenin ihtivâ ettiği diğer anlam parantez içine yazılmış, bunun için ayrıca lügatçe koymaya lüzum görülmemiştir.

- Parantez içine yazılmış ifadeler hariç tutularak okunduğunda âyet-i kerîmelerin, kelime manasına göre mealinin ortaya çıkması, parantez içlerindeki açıklamalar da âyetteki maksadın öz olarak anlaşılması amaçlanmıştır.

- Özellikle konuların bir bütün halinde anlaşılması ve Kur’an’ın Kur’an ile tefsiri açısından ilgili âyetler arasında ilgi kurulmuş bazen hadislerle açıklama getirilmiş; iki âyet aynı konudan bahsediyorsa “bkz.”, birbiriyle ilgili konularda ise “krş.” şeklinde gösterilmiştir.

- Bu mealde iki türlü mana taşıma ihtimali bulunan ve müfessirlerin de, her iki mânâya delâletinden vazgeçmedikleri âyetlerde, kesinliğe daha yakın olan mânâya metinde yer verilmiş, diğerine ise dipnotta işaret edilmiştir.

Yerine göre, zamirlerin mercîleri, tekil kelimelere ifade gereği olarak ilave edilen çoğul ekleri ve bazı yardımcı kelimeler parantez içine yazılmıştır.

- Kur’an’ın ruhlarda ve sosyal hayatta değişimi amaçlayan ayetlerinin altına da Kur’an’ın iniş gayesine uygun açıklamalar yapılmıştır.

- Bugünkü Tevrat ve İncil’deki tahrif edilmiş yanlış inanç şekilleri, ilgili âyetlerin dipnotunda gerekli görüldükçe belirtilmiştir.

- Âyetlerin tercümelerinin, gramer kaidelerine uygun olarak yapılmasına dikkat edilmiştir.

- Dili itibariyle, ağdalı, kafa karıştıran, yapmacık, felsefi kelime ve cümleler kullanılmamış; anlamı muğlak ve kapalı bırakılmamıştır.

- Kırâat farklılıklarının mânâya tesirine yer yer işaret edilmiştir.

Ayetlerde insanımızın güncel sorunlarına da ışık tutan, kısa, güncel tefsirli meâl olmuştur.

* Hasan Tahsin Feyizli'nin sade, kolay anlaşılır, akıcı Meal üslubu.


       


Overall User Satisfaction Rating


Neutral
68.5%

Positive experience
57.7%

Negative experience
42.3%

~ from Justuseapp.com NLP analysis of 5 combined software reviews.

207 Feyzul Furkan Reviews

3.8 out of 5

By


Tesekkurler

Emegi gecenlere cok tesekkur ederim


By


Ekran gelgit yapiyor

SA birkac tane bildirimde bulunacagim. En onemlisi, kuran okurken otomatik olarak (ayni sayfadayken) sayfanin baslangicina kayiyor (Ozellikle ortasinda veya sonuna geldiyseniz yerinizi kaybediyirsunuz). Bu birkac cihazda karsilastigim birsey.
Ses dosyalari eksik diyor ayetleri isaretleyince


By


Allah razı olsun

Allah razı olsun, çokça istifade ediyorum. Heryerde okunabilmesi, üstte arapçası altta ayetin türkçesi olması, tüm ayetlere kolayca ulaşabilmek çok zaman kazandırıyor.


By


Favoriler listesi sıfırlanıyor

Meal olarak oldukça istifade ettim ancak 606 sayfa boyunca heyecanla bütün ilgimi çeken ayetleri favorilere ekledim, en son meali bitirip favorilerimi gözden geçirmeyi arzu ettiğimde karşımda kocaman bir boşluk ile karşılaştım uygulamanın teknik basit bir detayı sebebiyle büyük bir hüsrana düştüm. Bu uygulamayı yapmakla sorumlu olup ilgilenen kişilerden bunu vazifeleri gereği düzeltmelerini beklemekteyim.


By


Yer imi

iPhone da kaldığım yeri işaretleyemiyorum. Yer imi koyulmuyor. Bu sorunu düzeltebilir misiniz?


By


Biraz daha özenli olmasını beklerdim

Herşeyden evvel emekleriniz için ARO. Yazacaklarımızın yapıcı eleştiri olarak değerlendirilmesini rica ederiz.

1. Cüz, hizb ve secde işaretlerinin olması okuyucu için büyük kolaylık olacaktır.

2. Kısa yoldan cüze gidince, cüz 1 sayfa geriden başlıyor. Mesela 3. cüz, 40. sayfadan başlıyor. 41 olması gerekmez mi?

3. Şimdilik bir surede farkettim ama başka yerlerde var mı bilmiyorum; sure görünümünde bakıldığında Fussilet suresinde ayet ve meali birbirini tutmuyor. Mesela, 6. ayetin altında 7. ayetin meali var.


By


Downgrade!

Klasik mushaf goruntusunu daha cok begeniyorum. Beyaz zemin uzerinde simsiyah ayetler gozu cok yoruyor. Grafik olarak güzel gorunse de, gayet soguk ve mesafeli duruyor.
Guncelleme Sonunda butun yer imlerimi kaybettim.

Iphone 5 de surekli hata veriyor. Kendi kendime kapaniyor.
Bazi sayfalar bos, Hic not metin gorunmuyor.

Tefsirle birlikte okuma noktasinda daha olumlu bir calisma. Not alabilmek guzel. Ayetleri highlight edebilmek de guzel olabilir.
Hala nasil yer imi koyuldugunu anlamadim.

Ben daha iyi yapilabilecegine inaniyorum.
Emeginize saglik.
Tesekkurler


By


IPHONE 5 desteği acil !!

Uygulama hem içerik hem de görsel olarak çok başarılı tasarlandı.

Hatim okumamı yapabiliyorum. 5 yıldız vermemin sebebi i pad uygulamasının başarılı olmasından dolayısıyla. İ phone 5 desteği acil bekleniyor.

Allah Kur'an yolundaki hizmetlerini daim etsin.

Allah razı olsun.


By


Teşekkür ve rica

Merhaba,
Öncelikle program için teşekkür ederim. Sayfa yapısı ve aşina olduğum hat ile yazılmış mushaf tercih sebebim. Lakin iphone 5 in çözünürlüğüne uygun hâle getirebilirseniz daha memnun olacağım. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar bol kazançlar dilerim.




Is Feyzul Furkan Safe?


Yes. Feyzul Furkan is very safe to use. This is based on our NLP (Natural language processing) analysis of over 5 User Reviews sourced from the Appstore and the appstore cumulative rating of 3.8/5 . Justuseapp Safety Score for Feyzul Furkan Is 57.7/100.


Is Feyzul Furkan Legit?


Yes. Feyzul Furkan is a totally legit app. This conclusion was arrived at by running over 5 Feyzul Furkan User Reviews through our NLP machine learning process to determine if users believe the app is legitimate or not. Based on this, Justuseapp Legitimacy Score for Feyzul Furkan Is 100/100..


Is Feyzul Furkan not working?


Feyzul Furkan works most of the time. If it is not working for you, we recommend you excersise some patience and retry later or Contact Support.



How was your experience with Feyzul Furkan? Post a Review

Leave a comment:




Alternatives