Feyzul Furkan Erfahrungen und Bewertung

Feyzul Furkan Erfahrungen und Bewertung

Veröffentlicht von

Über: Feyzü'l Furkan Kur'ân-ı Kerîm ve Açıklamalı Meali * Hasan Tahsin
Feyizli'nin sade, kolay anlaşılır, akıcı Meal üslubu. * Mehmet
Özçay'ın nefis hat çalışması.


Über Feyzul Furkan


- Allah katında kabul olunan İslam dini ve içeriği (3/19) şirki hayata, imana ve ibadete karıştıranlar (1/4, 12/106…), tagutlar (2/256) münafıklık ve kâfir / kâfirlik, zulüm, fesat gibi terimlerin içeriği ve açıklanması; Nikahın sahih olmasında açıklamalar (4/24) talak (boşanma) ve çeşitleri (2/226-232…); Ulu’l-emr’in açıklanması, hevasını ilah edinenler ve takva gibi günlük hayatta ihtiyaç duyulan birçok konunun açıklamaları âyetlerin altında verilmiştir.

- Bu mealde ayetlerdeki mânânın açıklığa kavuşması için, yer yer sebeb-i nüzûlüne (iniş sebebine), ihtiva ettiği mesaja ve delâlet ettiği mânâya uygun gerekli fıkhî, itikâdi, tarihî ve sosyolojik açıklamalar yapılarak birçok parantezsiz / çıplak meâllerin doğuracağı büyük tehlike önlenmiş, böylece ayet ve açıklamalarını her seviyedeki insan rahatlıkla anlaması ve anlatması sağlanmıştır.

- Âyetlere, kelimelerin âyet içindeki anlamına göre, Türkçe karşılığı verilmiş olup, kelimenin ihtivâ ettiği diğer anlam parantez içine yazılmış, bunun için ayrıca lügatçe koymaya lüzum görülmemiştir.

- Parantez içine yazılmış ifadeler hariç tutularak okunduğunda âyet-i kerîmelerin, kelime manasına göre mealinin ortaya çıkması, parantez içlerindeki açıklamalar da âyetteki maksadın öz olarak anlaşılması amaçlanmıştır.

- Özellikle konuların bir bütün halinde anlaşılması ve Kur’an’ın Kur’an ile tefsiri açısından ilgili âyetler arasında ilgi kurulmuş bazen hadislerle açıklama getirilmiş; iki âyet aynı konudan bahsediyorsa “bkz.”, birbiriyle ilgili konularda ise “krş.” şeklinde gösterilmiştir.

- Bu mealde iki türlü mana taşıma ihtimali bulunan ve müfessirlerin de, her iki mânâya delâletinden vazgeçmedikleri âyetlerde, kesinliğe daha yakın olan mânâya metinde yer verilmiş, diğerine ise dipnotta işaret edilmiştir.

Yerine göre, zamirlerin mercîleri, tekil kelimelere ifade gereği olarak ilave edilen çoğul ekleri ve bazı yardımcı kelimeler parantez içine yazılmıştır.

- Kur’an’ın ruhlarda ve sosyal hayatta değişimi amaçlayan ayetlerinin altına da Kur’an’ın iniş gayesine uygun açıklamalar yapılmıştır.

- Bugünkü Tevrat ve İncil’deki tahrif edilmiş yanlış inanç şekilleri, ilgili âyetlerin dipnotunda gerekli görüldükçe belirtilmiştir.

- Âyetlerin tercümelerinin, gramer kaidelerine uygun olarak yapılmasına dikkat edilmiştir.

- Dili itibariyle, ağdalı, kafa karıştıran, yapmacık, felsefi kelime ve cümleler kullanılmamış; anlamı muğlak ve kapalı bırakılmamıştır.

- Kırâat farklılıklarının mânâya tesirine yer yer işaret edilmiştir.

Ayetlerde insanımızın güncel sorunlarına da ışık tutan, kısa, güncel tefsirli meâl olmuştur.

* Hasan Tahsin Feyizli'nin sade, kolay anlaşılır, akıcı Meal üslubu.


       


Gesamtbewertung der Benutzerzufriedenheit


Neutral
68.5%

Positiv
57.7%

Negativ
42.3%

~ aus Justuseapp.com NLP-Analyse von 15 software bewertungen.

12 Feyzul Furkan Erfahrungen und Bewertung

4.7 out of 5

durch


Bester Koran meal

Sehr einfach und verständlich ;D


durch


Yollarda kuran ve meal okumak için güzel

Bir çok gösterilen fonksiyon olmuyor. Mesela yer imleri işaretlenemiyor(çok gerekli aslında)!
Hatalar düzeltilmiştir👍🏼👌🏻


durch


Ses dosyası neden çalışmıyor

Ses dosyası açılmıyor sebebi nedir


durch


Süleyman. T

Favorim, yer imleri ve notlarım’a herhangi bir işlem olmuyor. Düzeltirseniz çok makbule geçecek. Teşekkür ederiz.


durch


Fonksiyonlar hala calismiyor

Yer imleri ve favoriler hatta kaydetme gibi onemli fonksiyonlar calismiyor


durch


❤️

Allah razi olsun


durch


Tam Kur'an sayfa görünümü geri gelsi

Uygulamanın yeni tasarımı ile maalesef büyük değişiklikler yapıldı. Güzel yönleri de var mutlaka (arama, hızlı git fonksiyonu gibi) fakat Kur'an'ın Arapça metni önceden tam Kur'an sayfasıydı. iPad'de tam ekran olarak okunabiliyordu veya Türkçe meal ve Arapçası tam sayfa olarak yan yanaydı. Yeni uygulamada bu maalesef kaldırıldı. Bunu geri eklemenizi rica ediyorum. Dip notlar ve açıklamalar italik olarak yazılıyordu, daha iyiydi. Meal ile ayırt etmek daha kolay oluyordu.

Kısaca: eski versiyon daha kullanışlıydı.


durch


Her ayetlerin arapça numarası arapça olarak verilmeli.

Her ayetlerin arapça numarası arapça olarak verilmeli. Bu verilmeden hangi ayetin meali okunduğu belli olmuyor. Örnek vereyim; Amme suresinin hemen başı karışık. Diğer yerlerde aynı karışıklık mevcut. Eski uygulama çok daha iyiydi. Elimde olsada eskisine geri dönebilsem.


durch


Oku, Anla, Yasa, Anlat

Kuranin anlamiyla bulusmak isteyenler, bu meali okumali!


durch


Zamanimizin en iyi meallerinden...

Cok güzel bir calisma, ama eksikler var:
- kelime arama özelligi
- sesli meal


durch


Super

Çok faydalı, süper bir App, kelime arama da olsa 5 yıldiz olurdu, emegi geçenlerden ALLAH razı olsun


durch


Allah razi olsun!

Çok kullanisli bir app,
gerçekten ise yariyor,
ellerinize saglik.

(5 yildizi haketti ama niyese sadece 4 verebiliyorum)




Ist Feyzul Furkan sicher?


Ja. Feyzul Furkan ist sehr sicher zu bedienen. Dies basiert auf unserer NLP-Analyse (Verarbeitung natürlicher Sprache) von über 15 Benutzerbewertungen aus dem Appstore und der kumulativen Bewertung des Appstores von 4.7/5 . Justuseapp Sicherheit sergebnis für Feyzul Furkan Ist 57.7/100.


Ist Feyzul Furkan Legitime?


Ja. Feyzul Furkan ist eine absolut legitime App. Zu dieser Schlussfolgerung wurde gelangt, indem 15 Feyzul Furkan Benutzerbewertungen durch unseren maschinellen NLP-Lernprozess geleitet wurden, um festzustellen, ob Benutzer glauben, dass die App legitim ist oder nicht. Basierend darauf beträgt, Justuseapp Legitimitäts Wertung für Feyzul Furkan Ist 100/100..


Ist Feyzul Furkan funktioniert nicht?


Feyzul Furkan funktioniert die meiste Zeit. Wenn es bei Ihnen nicht funktioniert, empfehlen wir Ihnen, etwas Geduld zu üben und es später erneut zu versuchen. Kontakt Kundenservice.



Wie war Ihre Erfahrung mit Feyzul Furkan? Schreiben Sie eine Rezension

Einen Kommentar hinterlassen:




Alternative